Teken & Ontwerpafdeling

Ontwerpen begint bij het gebouw en haar toekomstige gebruiker. Een klimaatinstallatie moet de sfeer uitademen van het gebouw. De Zeeuwse Verwarmings Unie wil met kennis en ervaring advies geven om de juiste installatie te vinden, uw wensen te vertalen in een Programma van Eisen en deze uitwerken in een helder bestek met duidelijke technische bestektekeningen.

De Zeeuwse Verwarmings Unie bezit een eigen teken- en ontwerpafdeling. Hier worden door een team van tekenaars / werkvoorbereiders, met behulp van specialistische computerprogramma’s de ontwerp- en montagetekeningen gemaakt. Alle tekeningen worden met behulp van Stabicad 11, Autocad en of Revit zowel in 2D als in 3D vervaardigd.

Tijdens de uitvoeringsfase van een project zijn technische berekeningen voor de werktuigbouwkundige en sanitairetechnische  installaties noodzakelijk. ZVU verzorgt uw warmteverliesberekeningen, koellastberekeningen, leidingberekeningen en de selectie van apparaten en materialen.

Deze berekeningen kunnen noodzakelijk zijn voor het bepalen van:

  • het opgestelde vermogen voor de verwarmings- en koelinstallaties
  • leidingdiameters voor de klimaat- en sanitaire installaties
  • kanaalafmetingen voor de luchttechnische installaties

Voor het maken van deze berekeningen wordt gebruikt gemaakt van het software programma 'Vabi'.

 

BIM

BIM (Building Information Modelling) is de oplossing die het mogelijk maakt

Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn kunnen bij deze informatie en werken dus met dezelfde informatie. Ze zien van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel. Niet alleen voor de partijen die werken met BIM is het ideaal, ook voor de opdrachtgever en/of eindgebruiker is BIM handig. Het geeft de mogelijkheid om 3D digitaal door het gebouw te lopen. Dit vergroot niet alleen het inzicht enorm, maar ook het enthousiasme!

BIM met ZVU Al sinds 2008 werkt ZVU haar projecten in 3D uit, eerste met Autocad en later met Revit. Sinds die tijd zijn wij ook gaan werken op gebied van BIM.

ZVU is de ideale BIM partner. Wij bieden meerwaarde in het ontwerptraject (denk hier voornamelijk aan 3D views en walkthrought), maar ook in de uitvoering.

De strategie en visie van ZVU is om de BIM werkmethode de komende jaren verder uit te ontwikkelen. Wij geloven in de toekomst van BIM.

 

 

Gasketelwet
De ZVU is volledig gecertificeerd en werkt volgens de richtlijnen van de Gasketelwet.   lees verder
Vacature koelmonteur
Ben jij de koelmonteur (m/v) die wij zoeken?  lees verder
Logos