Bedrijfsprofiel

Onze missie
De ZVU is een op Zeeland georiënteerd installatiebedrijf dat maatwerk levert en op innovatieve wijze klimaat en sanitaire installaties ontwerpt, installeert en daarna zorg draagt voor betrouwbare service en onderhoud.

Onze Visie
Comfort, vanzelfsprekend

Onze achtergrond
De Zeeuwse Verwarmings Unie B.V. is op 16 december 1965 opgericht door Frits Eyke, Jan Hogendoorn en Willem Nijzink. De heren Eyke en Hogendoorn hadden samen een constructiebedrijf in Terneuzen. De heer Nijzink, econoom, had een groot aandeel in het familiebedrijf, dat handelde in De naam was met zorg gekozen. De oprichters wilden regionaal opereren. Het bedrijf werd pal naast de fabriekshal van Eyke Hogendoorn (inmiddels: Syndus) gevestigd. Ook toen al lag het grote succes van de ZVU in de aandacht voor haar klanten. Vooral Willem Nijzink hamerde op het belang van service en garantie.

De drie ondernemers hadden visie en lef. Ze zagen dat het olie- en kolentijdperk ten einde liep en dat de toekomst lag in aardgas. Dit aardgas maakte een nieuwe vorm van verwarming mogelijk: de centrale verwarming. In de jaren zestig stapten zowel particulieren als bedrijven daar massaal op over.

In 1970 ging Willem Nijzink alleen verder met de ZVU. In de jaren zeventig was de vraag naar nieuwe woningen groot. Ook in Zeeland werd volop gebouwd. De ZVU was bij tal van woningbouwprojecten betrokken, zowel voor de levering als de installatie van cv-ketels, leidingen en radiatoren. Dit leverde een grote naamsbekendheid op. Langzaamaan kwamen ook opdrachten binnen uit het bedrijfsleven. Scholen en industriële bedrijven wisten de ZVU steeds makkelijker te vinden. Gaandeweg voerde ZVU steeds meer utiliteitswerken uit.

Vandaag de dag is de Zeeuwse Verwarmings Unie een totaalinstallateur met vestigingen in Terneuzen, Goes en Zelzate (B). ZVU biedt werk aan circa 90 medewerkers. De directie wordt gevormd door algemeen directeur Peter Engelbrecht en adjunct directeur Pim Schelleman. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ZVU terecht voor onder andere verwarming, koeltechniek, luchtbehandeling, sanitair en loodgieterswerk. Hierin worden duurzame technieken zoals bijvoorbeeld zonneboilers, warmte terugwinunits en warmtepompen steeds belangrijker.

Gasketelwet
De ZVU is volledig gecertificeerd en werkt volgens de richtlijnen van de Gasketelwet.   lees verder
Vacature koelmonteur
Ben jij de koelmonteur (m/v) die wij zoeken?  lees verder
Logos