Airconditioning

Airconditioning

Met het apparaat of installatie kan de temperatuur op een aangenaam niveau gehouden worden, terwijl het buiten onaangenaam warm (of koud) is. Ook kan de lucht hiermee gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem. Het algemene woord voor het consumentenapparaat, zoals thuis of op kantoor wordt meestal airco, airconditioning of de afkorting A/C genoemd.

Type airco's

Er zijn diverse types airconditioners. De airco die het meest voorkomt is de split-unit airco. Deze heeft een afzonderlijke eenheid aan de buitenzijde van de gevel waar de koelvloeistof afkoelt.

Verder is de mobiele airconditioning een steeds meer voorkomende verschijning; deze combineert alle onderdelen in een verplaatsbare eenheid. Hierbij wordt het vocht via een dunnere slang afgevoerd en opgevangen in een condensatiebak en/of voert warme vochtige lucht af via een dikkere luchtslang die door het raam gehangen kan worden dan wel semi-permanent via een vaste opening in een houten buitenwand of -muur.

Een nieuw type wat in opkomst is, is de standalone-airconditioning. Dit is een gesloten systeem waarin beide afzonderlijke eenheden van de airconditioning zijn samengevoegd in een binneneenheid. Enkele type airco's zijn: plafond model, raam model, mobiele airco en cassettemodel.

Wat zijn de voordelen van airconditioning

U heeft klimaatbeheersing in uw woning of kantoor !

Vanzelfsprekend zorgt de airconditioning tijdens hete zomerdagen voor een aangename temperatuur. Maar naast deze bekende functie zijn er nog een aantal andere voordelen verbonden aan een goed werkende en moderne airco installatie. Hierbij kunt u denken aan speciale behandeling van de lucht waardoor de lucht in uw woning schoner en veel gezonder wordt.

Ook zorgen goede airco's voor ontvochtiging van de lucht waardoor schimmels en andere problemen die ontstaan door te veel vocht in de woning aanzienlijk gereduceerd zoniet voorkomen kunnen worden.

Het grote voordeel van een airco is natuurlijk dat de anders zo warme ruimtes in huis behaaglijk koel kunnen worden. In plaats van wakker te liggen in de hitte kunt u voortaan heerlijk slapen. Dat is uiteraard erg fijn, en dan dus ook het grote voordeel van een airco.

 

Onze airco-adviseur komt vrijblijvend bij u langs voor een gratis adviesgesprek. Zo kunt u samen bepalen welke installatie het beste bij u past.

Gasketelwet
De ZVU is volledig gecertificeerd en werkt volgens de richtlijnen van de Gasketelwet.   lees verder
Vacature koelmonteur
Ben jij de koelmonteur (m/v) die wij zoeken?  lees verder
Logos